Voedingsadvies

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Er zijn verschillende redenen om naar de diëtist te gaan. Wellicht heeft je (huis)arts een verwijzing gegeven of wil je zelf actie ondernemen. Je kan advies willen voor het optimaliseren van je voedingspatroon, maar het kan ook zijn dat je vanwege een medische oorzaak, zoals diabetes of een verhoogd cholesterol, hulp nodig hebt omtrent de voeding. In alle gevallen streven we ernaar om bij jouw hulpvraag een passend advies op te stellen. Daarna doen we ons best om de juiste begeleiding te bieden bij het volgen van het advies en het behalen van je doelen. Enkele voorbeelden waarvoor je bij ons terecht kunt:

• Overgewicht

• Ondervoeding/ongewenst gewichtsverlies

• Diabetes

• Hoge bloeddruk

• Hoog cholesterol

• Nierziekten

• Maag- en darmproblemen

• Eetstoornissen

• Voeding rondom de zwangerschap

• Voeding voor kinderen

Hoe gaan we te werk?

1. Maak een afspraak

Via het contactformulier kun je je aanmelden voor persoonlijke begeleiding. Wij mailen of telefoneren je vervolgens voor het inplannen van een afspraak.

2. Intakegesprek

De behandeling zal starten met een intakegesprek van ongeveer een uur. Tijdens dit gesprek zullen we vooral veel vragen stellen over je leefstijl, eetgewoontes, (eventuele) klachten en doelstellingen. Daarnaast voeren we lichaamsmetingen uit, zoals het wegen van je gewicht en meten van je vetpercentage.

3. Voedingsadvies

Op basis van alle informatie uit het intakegesprek gaan wij voor jou aan de slag met een persoonlijk voedingsadvies. Wij nemen dit advies met je door tijdens een tweede afspraak. Deze zal ongeveer een week na het intakegesprek gepland worden.

4. Vervolgafspraak

Tijdens de vervolgafspraken bespreken we de voortgang en eventuele knelpunten die je bent tegengekomen. We proberen je te helpen zoeken naar oplossingen en je te motiveren om je doelen te bereiken. Het persoonlijke voedingsplan kan hierbij op den duur aangescherpt worden.

Tarieven en vergoedingen
In 2023 wordt vanuit de basisverzekering 3 uur dieetadvisering per kalenderjaar vergoed. Deze tijd is inclusief de ‘indirecte’ tijd: de tijd die wij nodig hebben voor de werkzaamheden buiten de consulttijd, zoals het opstellen van het voedingsadvies, administratie en rapportages aan de verwijzer. Gemiddeld ligt de indirecte tijd op 30 minuten voor de totale behandeling. Het is ook belangrijk dat de reden van het bezoek een medische achtergrond heeft en/of dat je een verwijzing hebt.

De kosten voor dieetadvisering vallen onder het eigen risico. Dit geldt niet in alle situaties, namelijk bij dieetadvisering aan kinderen <18 jaar en bij dieetadvisering binnen ketenzorg. Heb je naast de basisverzekering ook nog een aanvullende zorgverzekering, dan is het mogelijk dat je extra uren dieetadvisering vergoed krijgt. We raden aan om je polisvoorwaarden te raadplegen om te zien in hoeverre de behandeling wordt vergoed. FoodWise Diëtisten Weesp heeft zorgcontracten met alle zorgverzekeraars, wat inhoudt dat alle bedragen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

Als alle uren uit je verzekering verbruikt zijn en je nog vervolgconsulten wenst, dien je deze zelf te betalen. De tarieven zijn dan als volgt:

Soort consult Duur Tarief No-Show tarief**
Intake 60 minuten € 84 € 42
Persoonlijk voedingsadvies* 30 minuten € 42 € 0
Vervolgconsult kort 15 minuten € 21 € 10,50
Vervolgconsult normaal 30 minuten € 42 € 21
Vervolgconsult lang 45 minuten € 63 € 31,50

 

*Het opstellen van een persoonlijk voedingsadvies valt onder de indirecte tijd. Dit betekent dat het zal worden opgesteld na het intakeconsult.
** Lees hieronder over ons No-Show beleid

Een afspraak wijzigen en No-Show beleid
Je kunt tot 24 uur van tevoren een afspraak afzeggen of verplaatsen. Doe dit telefonisch. Als je te laat bent met afzeggen of zonder af te melden niet aanwezig bent op het afgesproken consult, dan zal dit in rekening gebracht worden. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en je dient de ontvangen factuur dus zelf te betalen. Om je tegemoet te komen houden we een No-Show tarief aan; kijk voor de exacte prijzen in de bovenstaande tabel onder ‘tarieven en vergoeding’

Verwijzing
Voor een afspraak is geen verwijzing verplicht, tenzij het om ketenzorg gaat. Wanneer er sprake is van een (chronische) ziekte, stellen wij een verwijsbrief wel op prijs. Dit werkt namelijk prettiger voor de communicatie tussen diëtist en (huis)arts. Voor een verwijsbrief kun je contact opnemen met de (huis)arts.

Indien we bij directe toegankelijkheid bijkomende gezondheidsklachten signaleren, is het mogelijk dat we alsnog adviseren om langs de huisarts te gaan of de behandeling nog niet starten.

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven